İçeriğe atla
Taahhütlerimiz

YouTube, telif hakkıyla korunan içeriklerin güvenliğini nasıl sağlıyor?

Tüm ekosistemin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir Telif Hakkı Yönetimi Paketi geliştirmek için milyonlarca dolar yatırım yaptık. Hak sahipleriyle ve çok çeşitli içerik üreticilerle birlikte çalışarak onları belirli ihtiyaç ve kaynaklarına bağlı olarak faydalanabilecekleri uygun özellikler hakkında bilgilendiriyoruz.

Telif hakkıyla korunan içerikleri teminat altına alma

Telif Hakkı Yönetimi Paketimiz, hak sahiplerine YouTube'daki telif hakkıyla korunan materyallerini denetleme olanağı sunar. Bu paket, sınıfının en iyisi konumunda bir teknoloji ürünü olan ve hak ihlalinde bulunabilecek içerikleri tespit etmek için kullanılan Content ID eşleşmesiyle desteklenir. Bu pakette; YouTube'u ziyaret eden milyarlarca kullanıcıdan her birinin kullanabileceği herkese açık DMCA web formumuz, içerik üreticiler için özel olarak tasarlanmış olup 3 milyondan fazla içerik üreticiye sunulan Copyright Match Tool aracımız ve ölçeklendirilmiş hak yönetimine ihtiyaç duyan müzik şirketleri, film stüdyoları ve meslek birlikleri gibi kuruluşlara kurumsal bir çözüm sunan Content ID sistemimiz yer alır.

Content ID ve Copyright Match Tool kullanıcıları, diğer kullanıcıların yüklediği, yaratıcı çalışmalarına yer verme ihtimali olan videolar hakkında otomatik olarak bilgilendirilir: Content ID için bu işlem, hak sahibi tarafından sağlanan referans dosyaları aracılığıyla yapılır. Copyright Match Tool ile kullanıcılar, kendi yüklemeleriyle veya geçerli telif hakkı nedeniyle yayından kaldırma bildirimleri aracılığıyla kaldırdıkları videolarla olan eşleşmeleri görür. Buna ek olarak, Content ID kullanıcıları bu gibi videoların tespit edilmesi durumunda gerçekleştirilecek işlemi önceden seçebilir. Telif hakkı sahiplerine farklı seçenekler sunan Content ID, korsanlıkla mücadelede etkili olmasının yanı sıra gelir elde etmenize de olanak sağlayan bir araçtır. YouTube, Aralık 2022 itibarıyla Content ID aracılığıyla içeriklerde hak talep eden ve para kazanan hak sahiplerine, yalnızca söz konusu içeriklerin reklam gelirinden 9 milyar ABD dolarından fazla ödeme yapmıştır.

OSZAR »